Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre fritidsgårdar ska drivas privat

Tre kommunala fritidsgårdar ska drivas i ideell regi från i höst. Det är Nils-Ivar Odelberg, kontaktperson för nattvandrarna, kritisk till.
– Det känns lite olyckligt, säger han.

Fritidsgårdarna i Valla, Lugnvik och Lit ska drivas i ideell regi från augusti. Även fritidsgården i Lillsjön var aktuell, men där blir det fortsatt kommunal regi. Just nu drivs en fritidsgård, Parkgården, av en förening – IFK Östersund. Nils-Ivar Odelberg tycker att verksamheten fungerar bra, men att det även finns vissa problem.

– De har fått dra in på lördagsöppet. Det innebär mindre trygghet för ungdomarna när de träffar färre vuxna när det är ute, säger Nils-Ivar Odelberg.

Han dömer inte ut förslaget helt, men ser vissa farhågor.

– Det kan fungera, om det är bra organisationer som IFK Östersund. Men så hör man att de inte har råd att ha öppet på lördagskvällar, det känns lite olyckligt.

Björn Sandal (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, delar inte Nils-Ivar Odelbergs oro.

– Jag ser inte den problematiken. De här föreningarna är seriösa, har en ekonomi och vill vara en bit av ungdomars vardag och inte bara sin egen idrott. De vill kunna tillföra och lära sig något av att vara med i ungdomars fritid, säger Björn Sandal.

Han tror inte att det ska vara något problem för ungdomar att gå till fritidsgården på lördagar.

– De kommunala fritidsgårdarna har inte heller öppet varje lördag. De har öppet lite olika och så kan ungdomarna gå vara på olika fritidsgårdar om man vill.