Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre fasta gluggar från Sony

Sony utökar sitt objektivprogram med tre nya fasta brännvidder - en rejält byggd proffsglugg och två billigare objektiv.

Annons
Sony utökar sitt objektivprogram med tre nya fasta brännvidder - en rejält byggd proffsglugg och två billigare objektiv.

Proffsobjektivet Sony 24 mm/2 ZA SSM (SAL24F20Z) är konstruerat av Carl Zeiss och är så kallad Distagon-konstruktion. Såväl byggkvalitet som som optisk prestanda ska vara på topp.

Objektivet är gjort i metall och liknar 85/1,4 designmässigt. Det finns inga uppgifter om att objektivet ska vara tätat mot damm och väta.

Närgränsen är 19 cm och det väger 555 gram. Bländaren har 9 lameller för att ge runda oskärpecirklar. Filterdiameterna är 72 mm.

Europapriset är satt till 1.250 euro. Ett motljusskydd i plast ingår.

Sony DT 35mm/1.8 SAM (SAL35F18) tillhör den nya lågprisserien dit DT 50mm/1,8 och DT 30/2,8 macro redan hör.

DT-märkningen indikerar att objektivet bara är anpassat för den mindre APS-C-sensorn. Med en sådan sensor är DT 35/1,8 ett normalobjektiv.

Vikten är låg, blott 170 gram. Även priset är lågt - 200 euro. Närgränsen är 23 cm.

Sony 85mm/2.8 SAM (SAL85F28) fungerar med alla sensorstorlekar och är främst tänkt för porträtt och som ett lätt objektiv vid resa. Det väger bara 175 gram och kostar blott 250 euro.

Närgränsen är 60 cm vilket medger tajta porträtt, särskilt med APS-C-sensor.

När de tre nya objektiven ska komma ut på marknaden är oklart. Att Sony valt att inte gå ut med nyheten i USA utan "väntar närmare marknadsintroduktionen" tyder på att det kan dröja ett tag. Europasläppet beror troligen på den analkande IFA-mässan för konsumentelektronik i Berlin.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild