Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travtips: Derbydags med topphästar

Under fredagskvällen är det dags för en av årets höjdpunkter vid Östersunds-travet, då finalen i Svenskt Kallblodsderby 2014 och Derbystoet 2014 avgörs.

Det brukar vara norska ekipage i favoritrollen i samband med derbyt och frågan är om det någonsin funnits en större sannolikhet för två norska segrar än just i år.

Lannem Silje var som väntat helt överlägsen i sitt uttagningslopp i den öppna klassen och allt talar för att detta oerhört vassa sto vinner!

Såväl Lyn Rappa som Åsrud Vilja var betrodda i sina respektive uttagningslopp och båda vann hur enkelt som helst.

V64-3 är heltäckt på två streck i Derbystoet 2014! Landets främsta kallblod gör upp i Sven O Perssons Minne och som Månprinsen A.M. varit på sistone är det svårt att tro att någon skall kunna utmana på allvar.

Vi spikar också starke Bradley som Robert Bergh hittat en minst sagt passande uppgift till i V65-2!

För den som vill chansa är Desuper Filius ett spikförslag i V64-4. Den Svante Båth-tränade 3-årsvalacken såg verkligen fin ut vid segern på Bollnäs. Ulf Ohlssons uppsittning är dock orutinerad och andraspåret känns inte helt bra då han galopperade i debuten.

I den första dubbeln tror vi mest på Julia Kaulitz, men hon vinner inte så ofta och det finns flera bra motbud som kan utmana. Sedan rekommenderar vi att spela på endast sex rätt denna gång då risken för jackpott på färre rätt än sex är uppenbar, i alla fall vid segrar för våra spikar!

V64-förslaget 60 rader

• Avd.1: 8 Månprinsen A.M. Res. 4 Hulte Magnus, 10 Hallsta Lotus

Månprinsen A.M. har verkligen varit vass på sistone och allt talar för att Gunnar Melanders läckre hingst vinner igen. Senast krossade han konkurrenterna dubbelt på Romme, två gånger om. Här tror vi att Gugge kör till på den första långsidan, övertar ledningen och drar ifrån under slutvarvet. En given spik! Hulte Magnus har vuxit in fint i högsta klassen och från ett passande utgångsläge kan han hänga på så länge som det går. Hallsta Lotus är inte som i fornstora dagar men gör det bra varje gång och kan vinna om favoriten kommer bort. Myllarfaks har hittat formen och kan ta en plats.  

• Avd.2: 8 Bradley res. 6 Linus Ru, 7 Flowstarter G.

Bradley är en stark tuffing som dock inte hade så mycket att sätta emot elitloppshästen Juliano Rags senast. Robert Bergh häst fick en tuff öppning och höll farten godkänt bakom övermakten. Här ser motståndet klart överkomligt ut och det mesta talar för att Robban kör till tidigt, övertar och anför in i mål. Spik! Flowstarter G. är ett starkt sto som gick rejält i comeback senast och hon är långt framme . Linus Ru är ofta med där framme och Ohlssons uppsittning är aktuell för den som garderar upp favoriten.

• Avd.3: 1 Lyn Rappa, 2 Åsrud Vilja res. 10 Finnskog Oda, 5 Alfie

Vi har en norsk duell att vänta i Derbystoet 2014! Lyn Rappa får tipset från innerspåret då hon kan hålla upp täten och väl där lär Vidar Hops häst bli svårpasserad. I uttagningsloppet fick hon en tung inledning i spåren och en rejäl störning på den första långsidan till andra ytter. Attacken sattes in 800 meter från mål och hon vann lätt. Vidar körde även Åsrud Vilja till seger i hennes uttagningslopp och hon vann till synes okörd från ledningen. Hon är troligen bättre med loppet i kroppen och det givna motbudet! Finnskog Oda gick bra i försöket och ses som tredje häst.

• Avd.4: 2 Desuper Filius, 5 Peasant Sensation, 6 Ippon Futura, 9 Avanti In, 13 Godspeed, 15 Chad Boko res. 10 Prahda, 8 Sundbo Esparsett

Desuper Filius gav ett mycket fint intryck vid segern på Bollnäs senast, även om han fick en fin resa i ryggen på ledaren. Här tror vi att Ulf Ohlssons 3-åriga styrning tar ledningen och blir mycket svårpasserad. Andraspåret? Chad Boko avslutade vasst bakom Anthologie senast på Axevalla efter en smygresa. Ett givet motbud! Ippon Futura är en fin häst för klassen och han räknas. Peasant Sensation har varit riktigt uppåt på sistone och med klaff kan det bli full utdelning denna gång. 

• Avd.5: 2 Gigantic River, 3 Liberty Face, 4 Doc Neo, 5 Julia Kaulitz, 11 Outrunner res. 6 I´ll Be Back Kemp, 8 Sweetseventeen

Liberty Face är en startsnabb herre som trivs där framme och får Per Linderoths travare bestämma tempot så bör det vara fin segerchans. Håller Gigantic River upp den förre inledningsvis blir det en helt annan visa och loppet öppnas upp. Julia Kaulitz stod för en rejäl långsida senast och höll fint även om Sherry Ann Fraser var för tung den sista biten. Doc Neo är kapabel och är ett skrällbud, liksom spurtvasse Outrunner som dock lottats till ett dåligt utgångsläge.

• Avd.6: 4 Lannem Silje res. 2 Eigelands Jokeren, 3 Junifaks 

Svenskt Kallblodsderby 2014! Storfavorit blir Lannem Silje. Hon var som vanligt grym senast då hon vann på ett nytt svenskt rekord för 4-åriga utländska ston. Stoet är både speedigt och starkt, blir mycket svårstoppat i årets kallblodsderby och är en given spik på lappen! Eigelands Jokeren blev störd till galopp inledningsvis senast, men reparerade storstilat till seger. Han gav ett väldigt fint intryck och känns som given andrahäst. Junifaks gick bra i uttagningsloppet och är med i platsstriden. 

Dagens dubbel-förslaget 5 rader

Avd.1: 2 Gigantic River, 3 Liberty Face, 4 Doc Neo, 5 Julia Kaulitz, 11 Outrunner

Avd.2: 4 Lannem Silje

Tips övriga lopp

Lopp 1: 5 Strong Will – 10 Conlight Ås – 3 Nerida outs. 11 Tänke De

Lopp 2: 2 Järvsö Björn – 1 Faste Viking outs. 5 Moeses

Lopp 3: 6 Geisha Brodda - 7 Jester Futura – 3 Safari Park outs. 2 Shabobalaboopy Zet

Lopp 4: 11 Munter – 8 Ivers – 12 Lome Flickan outs. 1 Blisjur 

Lopp 11: 3 Global Revolver - 4 Queen Cash - 1 Robis Tova outs. 14 Jump Face

Klaringen

Månprinsen A.M. (V64-1) är klar Sverige-etta numera och frågan är om någon i världen slår honom över medeldistans. Vinner vid sunda vätskor!Bradley (V64-2) är stark och rejäl! Robert Berghs häst ser ut att höja sig gentemot motståndarna varför vi tror att ekipaget vinner V64 och singlar!Lannem Silje (V64-6) är ett fartvidunder som bara vinner och vinner. Även i Svenskt Kallblodsderby 2014 är hon bäst och vi spikar såklart!

Draget

Peasant Sensation (V65-4) är en fin travare som svarat för fina prestationer på sistone. Med en bra resa tror vi att Daniel Wäjerstens uppsittning kan överraska. 

Mörka molnet

Chad Boko (V65-4) gick en topptid senast efter en resa i tredje inner och lucka på upploppet. Med den fina tiden i raden kan han bli favorit med Bergh, men risken är stor att han får göra jobbet själv i spåren och vi tror att det är en favorit i fara!

Dimman

Inget lopp känns vidöppet denna omgång, men i V64-4 är kan det bli hårdkörning inledningsvis och i så fall kan det öppna upp för någon som får ett smyglopp.