Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travkusk inblandad i dödsolycka: "Vi hade änglavakt"

Travkusken Carl-Ivar Larsson från Lit, var inblandad i en mycket otäck bilolycka under måndagen, som krävde ett dödsfall.
– Vi hade änglavakt, säger Larsson

Larsson var på väg hem från travtävlingar på Hagmyren, där han bland annat hade vunnit lopp 1 med Ysak, när olyckan inträffade vid 15.30-tiden.

Två mil söder om Sundsvall, vid trakten av Njurunda, körde plötsligt en långtradare, på väg söderut, igenom ett vajerräcke och över på motsatt vägbana, precis framför Carl-Ivar Larssons bil och medföljande hästsläp.

– Jag lyckades gira undan i absolut sista sekunden. Det var så nära som det någonsin kan bli. Vi hade en makalös tur. Det måste ha handlat om änglavakt, berättar Carl-Ivar.

Långtradaren fortsatte förbi Larssons ekipage och ned i ett dike, där långtradaren välte.

Carl-Ivar Larssons bil – som fick vajern runt fronten – och hästsläpet blev dock bara skrot. Trots att hästsläpet alltså blev helt demolerat kom de två hästarna Ysak och K.E. Marinen helskinnade undan.

– De måste också ha haft änglavakt. Men det var hemskt det som hände.

Mycket sämre gick det för den 45-åriga långtradarchauffören från Västerbotten, som dog i samband med olyckan. Arbetet med att få ut föraren ur lastbilen var mycket tidskrävande och först efter klockan 18 fick räddningspersonal mannen ut ur lastbilen och kunde konstatera det tragiska dödsfallet.

Carl-Ivar Larssons problem handlade i det läget om att ordna en ny bil och en ny hästtransport.

– Som tur var lyckades vi få tag på en hästfinka av en kollega i Sundsvall, Hans-Åke Johansson. Han hjälpte både oss och hästarna att komma hem.

Larsson anlände hem till Klösta i Lit vid 22-tiden. Men problemen var förstås inte slut i och med det.

– Nu gäller det att ordna en ny bil och en ny hästtransport. Jag har aldrig varit med om något sånt här förut, så det blir till att ta kontakt med försäkringsbolaget, berättar han.