Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travet går mot strömmen – därför fortsätter de tävla trots coronautbrottet: "Också ett samhällsansvar att fortsätta"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Mer eller mindre all sport har satts på paus.
Men inte travet, som fortsätter köra alla tävlingar som planerat, men enligt regeringens beslut.
"Det handlar om hundratals småföretagare och löntagare runt om i landet, det är också ett samhällsansvar att då fortsätta vår verksamhet om det är möjligt" skriver Svensk Travsport i en nyhetsuppdatering på sin hemsida.

Annons

Förra veckan införde regeringen ett förbud mot sammankomster för fler än 500 personer. För sporten slår det hårt, där de allra flesta valt att skjuta upp sina tävlingsmatcher och serier. Travet däremot fortsätter, men inom ramen för vad som numera är lagligt. Bland annat har de valt att stänga alla publika ytor på sina banor helt och tagit till extra åtgärder för att minska smittrisken på stallbacken.

I en nyhetsuppdatering på sin hemsida under onsdagen förklarar Svensk Travsport varför de fortsätter köra sina tävlingar.

"Svensk Travsport tar sitt ansvar och har redan gått längre än vad myndigheternas restriktioner säger. Dock vill vi i nuläget inte ställa in några tävlingar av flera anledningar. Det är tusentals personer som är inblandade i sporten på olika sätt som är beroende av att vi fortsätter arrangera tävlingarna. Det handlar om hundratals småföretagare och löntagare runt om i landet, det är också ett samhällsansvar att då fortsätta vår verksamhet om det är möjligt", skriver de på hemsidan.

Vidare meddelas att bara de som behövs för att genomföra loppen kommer att släppas in på banan och stallbacken under tävlingsdagar.

Hur länge förbudet gäller är ännu ovisst, då det är beroende av virusets utveckling. Förbundet själva har flyttat datumet för sitt fullmäktigemöte från 22 april till 24 juni.