Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolling Stones till Jämtland

/
  • Jan Halberg, sportchef på Wången, gläds åt att tidigare stjärnhästen Rolling Stones flyttar till Wången.

Rolling Stones flyttar till Alsen. Det handlar inte om rockikonerna, men däremot tidigare unghäststjärnan med samma namn – som nu blir skolhäst på Wången.
– Det är vi hedrade över, säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

Annons

Det är ett mycket intressant nyförvärv som Wången får i dagarna. Rolling Stones, som fram till nu har tränats av stortränaren Stefan Hultman, inledde karriären med åtta raka segrar. Han vann treåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen och vann även finalen av långa E3. Han spåddes en lysande framtid, men efter de åtta raka segrarna tog det stopp.

– De får ingen riktig fason på honom. Han har blivit opererad ett flertal gånger i halsen och han har överträningssymptom. Vi har bra kontakt med både ägarna Travkompaniet och uppfödaren Menhammar. De vill inte göra honom till försäljningsobjekt och vill hellre att han kommer upp så vi får nyttja honom på skolan, säger Jan Halberg.

Rolling Stones, som nu är fem år, har startat 14 gånger och sprungit in 1,4 miljoner kronor. Om det blir fler starter är osäkert.

– Han kan fungera som utbildningshäst. Man har funderingar på att skola in honom i "active stable" och låta honom gå ute hela tiden. Kan han göra någon ytterligare start är det en bonus och kan han inte det kan han säkert få ett bra liv här med våra ungdomar, säger Jan Halberg.

Wångens sportchef är mycket nöjd med att få ta emot en så meriterad häst som Rolling Stones.

– Man kan säga att vi aldrig har haft en häst med sådan stam på Wången. Det är jätteroligt att de tycker att de ska fråga oss.

Mer läsning

Annons