Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trassligt vårdval

Tänk så mycket mer vård vi skulle kunna bedriva för alla miljarder, som Centern och Alliansen sänkt skatten med, för de som redan har det bra.

Annons

 Vore det inte vettigare att använda dessa till vården, skolan och till omsorgen? Istället talar man nu om att sänka skatten ytterligare, trots att flera landsting har det jättetufft med ekonomin.

Att driva sjukvård i ett glesbygdslän som vårt blir dyrare eftersom vi måste ha fler hälsocentraler för att alla skall ha en hyfsad närhet till en trygg vård.

Nu senast tycks Marianne Larm-Svensson (C) spekulera i att omforma regeringens påtvingade vårdval i länet, genom att t ex satsa mer pengar i Östersund, för hälsocentralerna. Vart tar hon dessa pengar ifrån - glesbygden kanske? eftersom man redan tagit miljontals kronor från  glesbygdslandstingen till förmån för storstäderna. När privata vårdgivare inte tycker att det är nog lönsamt, verkar hon beredd att lägga in mer av våra skattepengar  för att privata företag skall kunna driva vinstgivande hälsocentraler.

 Tvångsinförandet av Hälsovalet har bara trasslat till det och t o m hindrat landstinget från att göra riktade satsningar på särskilt utsatta delar av länets hälsocentraler - allt för att inte störa konkurrensneutraliteten gentemot de privata företagen. 

Sjukvården i länet skall inte vara en handelsvara.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel