Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trassel under flera år med dagisbarnens lokaler

Dagisbarnen i Mörsil har i många år vistats i ett tråkigt gammalt stenhus, med tråkig utemiljö, och nu trasslar det också på måltidsfronten. Redan år 2008, och dessförinnan fanns önskemål om att integrera dem med skolområdet i Mörsil eftersom det tydligen fanns tillgång till överkapacitet av skolans lokaler. Men ingen brydde sig om dagisbarnen då. Varför?

Jo de tomma lokalerna vid Mörsils skola skulle ju göra det så billigt att bygga ett annex där och flytta dit alla 150 högstadiebarnen från Racklöfska skolan efter branden där.

De tomma lokalerna i Mörsil överfylldes visserligen, men de ännu fler tomma eller knapptanvända teorisalarna finns numera flyttade till Racklöfska i stället, när alla högstadiebarnen försvann därifrån. Så vari ligger kommunens vinst i att flytta tomma lokaler från den ena orten till den andra? Och dagisbarnen får fortsätta i sina gamla lokaler.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel