Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Transportstyrelsen: I mitten av april har vi nog kommit i kapp

Berit Johansson, Sveriges trafikskolors riksförbund, STR, har viss förståelse för förseningarna men hon tycker det är olyckligt att elever och körskolor drabbas. Men Transportstyrelsen säger sig snart vara i kapp.

Det blev kö genast när nyordningen infördes 1 januari eftersom att Transportstyrelsen tog över ärenden direkt från landets länsstyrelser.

– Jag har förståelse för att det kan bli förseningar när det görs en sådan här förändring. Men det är ett bekymmer för den service som företagen vill upprätthålla mot kunderna. Och eleverna vill ju komma igång att övningsköra, säger Berit Johansson, förbundsordförande.

Hon har heller inte någon generell bild av att det har blivit så allvarligt att många trafikskolor fått ekonomiska problem.

Berit Johansson har dock uppfattningen att fler bilskolor runt om i landet tycker sig ha fått för lite information om förändringen.

– Men som jag förstått det har det också blivit bättre. Och Transportstyrelsen börjar komma ikapp kön, som jag har förstått det.

Det säger också Transportstyrelsen själva att de har.

– Det ser mycket ljusare ut nu och i mitten av april har vi nog kommit i kapp. Ny teknik innebär att vi kan maskinläsa ansökningarna allt snabbare. Vi har också öppnat ett akutspår där trafikskolorna kan mejla in sina mest akuta ärenden, säger enhetschef Katarina Fröberg, till TT.