Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Transporten blev sen – patient dog

En patient avled till följd av en hjärtinfarkt efter att transporten till Östersunds sjukhus försenats, nu anmäls händelsen till Socialstyrelsen.

Patienten kom in till en hälsocentral i länet med kraftiga bröstsmärtor. Patienten hade tidigare haft hjärtinfarkt och hade KOL. I ambulansen fick patienten nitrospray.

Väl på hälsocentralen visade en EKG-undersökning tecken på att patienten kunde ha drabbats av en hjärtinfarkt. Men av oklara anledningar blev patienten kvar en tid på hälsocentralen istället för att omedelbart skickas till Östersund. Enligt den Lex Maria-anmälan som gjorts till Socialstyrelsen dröjde transporten från hälsocentralen till Östersunds sjukhus allt för länge, därför kom behandlingen med propplösande medel i gång för sent och patienten avled när denne kommit fram till sjukhuset.

Enligt anmälan var dessutom övervakning under den tid patienten vårdades på hälsocentralen allt för dålig.

I Lex Maria-anmälan konstateras att gällande rutiner inte hade följts vid omhändertagandet på hälsocentralen.