Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träningskväll med SM-mästarna

Skellefteå AIK anlände för sjunde året i rad till Strömsund i går, måndag och efter ett eget träningspass var det dags för den traditionella träningen tillsammans med Strömsund Hockeys barn & ungdomar.

Klubben hade för året även bjudit samarbetsklubbarna Ramsele & Hoting samt skickat ut en öppen inbjudan till övriga intresserade.

– Ja det var i första hand våra egna samt våra samarbetsklubbars barn & ungdomar som fick erbjudandet men sedan plockade vi i mån av plats in övriga som var intresserade säger Marie Lundqvist, kassör i hockeysektionen.

Till kvällen kom det närmare 80 barn & ungdomar från 7 år och uppåt.

Yngsta gruppen höll nivån Tre Kronors Hockeyskola, mellangruppen U11-U15 nivå och äldsta gruppen höll A-lagsnivå.

Flest barn kom det till mellangruppen där ca: 35 stycken entusiastiska barn leddes av både spelare och ledare från Skellefteå AIK

– Det är fantastiskt kul att göra detta sade Skellefteå AIK:s tränare Stefan Klockare som tillsammans med hela övriga ledarstaben, Hasse Wallson, Bert Robertsson och Krister Holm ledde alla tre grupperna tillsammans med en blandad kompott av spelare.

Idag, tisdag står bl.a., älg/ björnjakt, skytte, golf eller fiske på schemat.

Om jakten blir lika lyckosam som då Yared Hagos, Stefan Thomson och Mattias Hallberg fick vara med och fälla en björn vet vi inte men helt klart kommer spänningen vara hög för spelarna som befinner sig i världens brunbjörnstätaste område.