Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångsviksbolaget vinner företagarpris

Trångsviksbolaget får pris för Årets sociala kapitalist. Priset delas ut av Veckans Affärer och Sparbankerna för fjärde året i rad.

– Det känns fantastiskt hedrande, säger bolagets vd, Daniel Wikberg.

På onsdag eftermiddag stod det klart att Trångsviksbolaget i Trångsviken, Krokoms kommun, hedrades med priset som Årets sociala kapitalist i kategorin Entreprenör.

Bakom priset står tidningen Veckans affärer och Sparbankerna.

Ur juryns motivering: ”Att samhället och näringslivet hänger ihop i en lokal värld är en självklarhet. Om jobben och människorna flyttar, blomstrar varken det offentliga eller det privata. Årets vinnare har bevisat att med innovation, mod, bra idéer och en stor dos tålamod går det att vända en utflyttningsbygd till ett bubblande entreprenörscentrum. Mitt i finanskrisen lyckades årets vinnare attrahera både privat och offentligt riskkapital i samarbete för att ta nästa steg i utvecklingen. Årets vinnare är en förebild för det som alla pratar om, men så få gör: att skapa tillväxt och nya jobb genom småskaligt entreprenörskap. Vi har alla skäl att hylla Trångsviksbolaget, Årets sociala kapitalist, entreprenör".

– Det känns bra och motiveringen till priset känns fantastiskt hedrande, säger vd:n Daniel Wikberg till LT.

Han själv befinner sig på semester i Grekland och det blev Trångsvikssonen och riksdagsledamoten Per Åsling som fick representera bolaget.

– Att Pelle (läs: Per Åsling) tar emot det här priset känns mer rättvist än att jag gör det. Det är mycket hans förtjänst och hans mångåriga arbete som ligger bakom det här priset.

• Vad händer i framtiden?

– Utmaningen är att få till stånd en tillväxtkassa, säger Daniel Wikberg.

Kort innebär det att företagen inom Trångsviksbolaget gemensam ska satsa pengar i en fond som sedan investeras i små företag som är någorlunda etablerade med egna bra idéer och innovationer.

– Det handlar om att investera i etablerade företag med god tillväxtpotential. Det kommer inte att frälsa alla vi satsar på, men kanske en, två eller tre.