Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångsviksbolaget säljer av fastigheter

Trångsviksbolaget kommer lägga ut sina fastigheter till försäljning.

Det beskedet kom på måndagen.

– Vi ser inte samma strategiska behov längre, säger Per Åsling, VD.

Som mest har Trångsviksbolaget ägt sju fastigheter för uthyrning.

– Tidigare såg vi att tillgång på fastigheter drog arbetstillfällen och företag på Trångsviken. Men med garnisonsnerläggningen så har fler lokaler kommit ut på marknaden och det gör att behoven har förändrats, säger Per Åsling.

Trångsviksbolaget ska nu erbjuda sina hyresgäster, och andra, att köpa fastigheterna.

– Men vi kommer inte att sälja till vilket pris som helst. Är det ett litet intresse så behåller vi fastigheterna, säger Åsling.

De resurser som frigörs i och med fastighetsförsäljningen ska användas för annan verksamhet.

– Vi kommer att satsa på arbetsuppgifter där vi kan skapa en positiv utveckling i Trångsviken och i Jämtlands län, säger Åsling.

Trångsviksbolaget senaste satsning är den så kallade Tillväxtkassan. Ett initiativ som syftar till tidig investering av bolag med god tillväxtpotential. Antalet investerare har ökat rejält.

– Nu är vi uppe i 15 personer som har investerat och intresset växer, säger Per Åsling.

Hur går det ekonomiskt för Trångsviksbolaget?

– Nu har vi stramat upp och rättat till vår ekonomiska balans. Så nu är vi i ett läge där vi kan satsa, säger Per Åsling.