Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren om superkedjan: "Lika barn leka bäst"

Sverige sparar in i det sista med att anmäla nya spelare till Finlandsmatchen.

Men Elias Lindholm och Filip Sandberg körde på för fullt på lördagens tidiga träning.

– Vi ska ta ett beslut nu efter lunch om vi ska anmäla någon ytterligare spelare, säger Tomas Montén, assisterande förbundskapten, efter träningen.

Lördag 15.00 är det nedsläpp i Malmö Arena mot Finland.

– Alla är tillgängliga för spel som det känns just nu. Har vi haft några krassliga får vi se hur de reagerar under dagen, säger Tomas Montén.

Timrås Ludvig Nilsson är just nu 14:e forward och hamnar utanför truppen.

– Vi tog ju med extrafolk på grund av skadeläget. Tidigare hade vi frågetecken med Elias (Lindholm) och "Foppa" (Filip Forsberg). Även om det låter som att de ska komma hit vill man ju inte spika något förrän de verkligen är här.

– Får se hur det blir med "Ludde". Anmäler vi Elias och "Foppa" blir Ludvig överflödig, säger Tomas Montén.

I går talade mycket för en NHL-kedja med Elias Lindholm och Filip Forsberg tillsammans. Förbundskapten Rikard Grönborg hyllade Filip Forsberg för dennes ledarskap.

– Det är en naturlig ledare och en väldigt bra person som grabbarna ter sig till. Han kan ryta till men är även bra på att stötta de här yngre killarna som inte har samma erfarenhet, sa Grönborg då.

Tomas Montén om en sådan NHL-kedja:

– Det är ju två väldigt, väldigt bra spelare och de spelade tillsammans på U18-VM för två år sedan.

– Man får tänka på att Elias inte har spelat på ett tag och behöver tid på sig att komma in i det här. Men det blir nog bra inom tid.

Han är inte rädd för att det ska bli "två tuppar i en hönsgård" med Forsberg och Lindholm i samma kedja.

– Jag tycker inte det. Jag tycker att man ska ha lika barn leka bäst. Det är två så pass bra spelare, och speciellt när en är center och en "vinge" borde de kunna spela ihop.

Sverige lämnade inget besked om målvaktsfrågan direkt efter träning. Oscar Dansk, som vaktade buren mot Schweiz, körde enbart fysträning på morgonen. Spelar inte Dansk lär Moralånet Marcus Högberg kliva in i buren.