Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare, sportchef och vd slutar i AIK

/
  • Det blev en händelsrik måndag i allsvenska klubben AIK. Förutom att tränaren Rikard Norling (till vänster) får sparken lämnar också sportchefen Ola Andersson (mitten) samt vd Charlie Granfelt (till höger) klubben. Foto: SCANPIX

Rikard Norling får sparken som tränare i AIK. Sportchef Ola Andersson lämnar sin post med omedelbar verkan – liksom klubbens vd Charlie Granfelt. Det blåser orkanvindar kring landets största fotbollsförening.

Annons
På måndagen kom beskedet som många väntat på. Fansen har stöttat honom men en enig AIK-styrelse tog fram lien och klippte av banden med Rikard Norling efter tre år. Årets femteplats i allsvenskan var inte bra nog, ansåg styrelsen. Ersättare blir Mikael Stahre från Väsby som tidigare varit assisterande tränare under Norling.
Under en stormig presskonferens på Råsunda förklarade Per Bystedt, ordförande i AIK Fotboll AB:
– Vi har gjort en grundlig utvärdering. Det har varit mycket diskussioner och en lång process. Beslutet togs i natt av en enig styrelse.
Rikard Norling säger till TV4:s Fotbollskanalen att han inte haft rätt stöd från i första hand sportchefen Ola Andersson.
– Jag har inte haft stödet, så är det. Vi har haft olika syn i olika frågor och så är det bara, det är inget konstigt egentligen, så är det på många arbetsplatser.
Några timmar senare meddelade även Ola Andersson att han lämnar "Sveriges tuffaste jobb" – som sportchef i AIK.
AIK:s vd Charlie Granfelt berättar för TT att beslutet om avgång togs under måndagen i ett gemensamt samtal med ordförande Bystedt och styrelseledamot Lars Rekke. Enligt styrelsen är anledningen ett sämre ekonomiskt resultat än planerat under de senaste två åren.
– Vi satt i samtal i dag och kom fram till att det här är det bästa just nu, säger Granfelt. Även assisterande tränare Nebosja Novakovic lämnar AIK.

Mer läsning

Annons