Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränade inför stortävlingen – blev påkörda

Vattudalens LDK var ute och sprang veckans vanliga träningsrunda.

Då körde en bil rätt på löparna – och försvann lika snabbt.

Tisdagens löprunda blev väldigt annorlunda för Måns-Eric Espvall och de andra i Vattudalens långdistansklubb.

– Vi hade nästan sprungit en mil och kom tillbaka ned mot Strömsund. Vi var fyra stycken som sprang i täten vid Myrgatan, säger Måns-Eric Espvall.

– Plötsligt drar en bil på och kör rakt på oss. Jag for rakt i backen och fick en annan av våra löpare över mig, säger han.

– Omtöcknade klev vi upp och undrade vad som hände. Det öppnades ett fönster från bilen, vi hörde "förlåt förlåt" och sedan for bilen snabbt iväg.

Måns-Eric Espvall var ute och tränade inför Stockholm Marathon med sina klubbkamrater. Nu slutade rundan med brutna revben och en skadad axel för Espvall.

– Man undrar ju om det var någon person som inte riktigt uppmärksammade oss. Vi tyckte ändå att vi syntes väl med våra reflexvästar och när vi ändå var fyra stycken tillsammans.

Löparna valde att inte gå till polisen efter händelsen.

– Nej, vi gjorde faktiskt inte det. Jag vågar inte säga att det var en smitare, de kanske trodde att vi klarade oss bra.

Och planen med Stockholm Marathon – den står fast.

– Det ska vi försöka med. Jag hoppas att vi kan vara ute och träna igen så snart som möjligt, säger Måns-Eric Espvall.