Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traktorer med drag visade musklerna

En ny tävlingsform debuterade på lördagen i officiella sammanhang.

Detta när det arrangerades dragracing för jordbrukstraktorer i samband med årets upplaga av Zorbcenter traktorrace.

Annons

För en mindre insiktsfull kan det tyckas odramatiskt att traktorer tävlar mot varandra två och två på en åttondel av en standardstrip, nämligen 50,25 meter.

Dock torde den rekordstora publiken nu ha sett ljuset och kan sprida evangeliet om vad som faktiskt går att göra med en gammal traktor.

Det går inte sakta om man vässar rätt…!

Arrangemanget hade i övrigt samma spektakulära innehåll som tidigare år:

Lördagen inleddes med barmarksdragracing med snöskoter, varefter följde traktordragracing, uppvisning av svenska landslaget i motorsågning och banåkning med trimmade gräsklippare.

I motorsågsshowen bjöds på premiär - enligt uppgift världspremiär - för en motorsåg med wankelmotor som bromsar facila 65 hästkrafter och som lade en försvarlig ljudmatta över Dövikennejderna.

På toppvarv ger motorn en kedjehastighet på 280 km/tim.

Lördagen avslutades med aftoncruising med traktor med 30 ekipage från Döviken via Krångede city till naturcampingen vid kraftstationen.

Söndagen bjöd bland annat på det traditionella huvudnumret med parellellslalomtävlingen för jordbrukstraktorer.

Traktorburen gjorde Sven Wollter entré och invigde Vildhussveckan som bland mycket annat innehåller ting som det i år 80 kaksorters stora kruskalaset i Böle, kraftverksshow med vattensläpp i Krångede och Hammarstrands marknad.

Bakom Dövikenarrangemanget stod som sig bör Zorbcentret tillsammans med Ragundadalens skoterklubb.

Karl-Göran Söder tilldelades på söndagen Ragundacenterns guldklöver för sitt entreprenörskap.

Utdelare var riksdagsman Per Åsling.