Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tråkigt besked för Eldrimner – tappar Yh-utbildningen i mathantverk

Myndigheten för yrkeshögskolan kom nyligen med ett tråkigt besked angående Yh-utbildningen i mathantverk vid Eldrimner och Torsta.

Eldrimner och Torsta hade ansökt om att få fortsätta bedriva utbildningen med en ny grupp elever inför höstterminen 2016. Tyvärr fick de avslag på sin ansökan, meddelar Eldrimner på sin hemsida.

Myndigheten fattade sitt beslut den 20 januari. 446 utbildningar i landet beviljades då Yh-status av totalt 1446 ansökningar från olika lärosäten.

Utbildningen som Eldrimner och Torsta bedriver riktar sig till de som vill starta eget eller arbeta på ett mathantverksföretag, eller de som vill arbeta inom restaurangbranschen eller turismnäringen. Utbildningen har fyra inriktningar mejeri, charkuteri, bageri eller bär, frukt och grönsaksförädling.

Eldrimner har utbildat folk i mathantverk sedan 1995. Den ettåriga Yh-utbildningen i mathantverk har dock pågått sedan hösten 2014. Den har haft plats för 20 elever från hela landet.

Läs mer om när utbildningen startade 2014: "Rågdegen ska låta som en blötmyr"

Läs även: Fem nya yrkesutbildningar till Jämtland

Läs även: Glädjande nyhet för Matsverige – framtiden säkrad för Eldrimner

Läs även: Regeringsbesök i Ås ska säkra mathantverk

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT!

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android