Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkig komedi utan glöd

/
  • Hugh Grant och Sarah Jessica Parker i komedin ”Har du hört ryktet om Morgans?” Foto: Sony Pictures

Biostaden

Originaltitel: Did you hear about the Morgans?

Genre: Komedi

Premiär: 8 januari 2010

Med: Hugh Grant, Sarah Jessica Parker, Mary Steenburgen med flera

Regi: Marc Lawrence

Speltid: 1 tim 43 min

Censur: 7 år

Annons

Det minsta man borde kunna begära av en romantisk komedi är att den är 1) romantisk och 2) rolig. ”Har du hört ryktet om Morgans” fallerar tämligen grovt när det gäller båda dessa ingredienser.

Hugh Grant och Sarah Jessica Parker spelar ett framgångsrikt New York-par som har separerat. En kväll blir de vittne till ett mord och tvingas nu av FBI ut på landsbygden där de ska leva i ett vittnesskyddsprogram.

Paret Morgan bor i gästrummet hos ett par (spelat av Sam Elliott och Mary Steenburgen), de grälar i början, men så, surprise, surprise, så börjar de hitta tillbaka till varandra igen.

Åtminstone står det så i manuset, för någon romantisk kontakt mellan Grant och Parker hittar jag inte.

Detta innebär inte att de är dåliga, de bär sina klichéer med samma heder som Elliott för hundratolfte gången spelar den vänlige, tuffe, sanningssägande cowboyen – men det finns ingen gnista mellan dem.

Humorn är ofta lika förutsägbar – för inte är det särskilt spännande att undra om Grant när han köpt antibjörnspray ska råka spraya sig själv i ansiktet? Nej. Tänkte väl det.

Egentligen borde ”Har du hört ryktet om Morgans?” få en etta i betyg, men den höjer sig lite grann genom en del roliga repliker och replikskiften kring den ärkekonservativa, republikanska miljö stadsborna Morgans ofrivilligt hamnat i.

Exempel: ”Finns det många demokrater här i stan? Ja, och vi vet exakt vilka dom tolv är”.

Det är i alla fall lite kul.

Mer läsning

Annons