Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket vill mötas om Havsnäsvägen

Ett envist kommunalråd och en engagerad befolkning är svåra att bemöta via brev, tycker Trafikverket.

Därför vill man nu träffas och diskutera Havsnäsvägen.

Trafikverket vill nu träffa Strömsunds kommunledning, andra politiker, tjänstemän och lokalbefolkning för att diskutera väg 829, vägen mellan Lövberga och Havsnäs.

"Det är tydligt att Ni upplever en osäkerhet om såväl Trafikverkets planeringsprocess som de gällande planerna. Detta i kombination med en engagerad allmänhet, underlättas inte av en dialog via brev."

Detta sedan kommunalråd Gudrun Hansson (S) inte låtit sig nöja med Trafikverkets svar angående klagomålen på Havsnäsvägen utan ifrågasätter de bedömningar som verket gör.

Klagomålen har bland annat gällt det material man använder vid underhållsåtgärder. Blålera som har gett såphala vägar och täckt fordon, dikesrenar och privata tomter med en klibbig, svart sörja, omöjlig att tvätta bort.

Då Trafikverket urskuldat sig med att man använt de grusmassor som funnits tillgängliga i närområdet "tyvärr sådant som blir kletigt vid regn...", undrar Gudrun Hansson om det inte finns skäl att också ha med värderingar om materialets kvalitet i bedömningen.

Hon påpekar att tjällossningen snart inleds och att om ingenting görs så tyder allt på att problemen upprepas och förvärras.

Nu vill Trafikverket träffa er, tyder det på en öppning i vägfrågan?

– Ja, jag hoppas det, det känns i alla fall jättebra, säger Gudrun Hansson.

Kommunen ombeds att föreslå datum för mötet och Gudrun Hansson kommer att göra det så snart det är möjligt.

– Jag ska försöka att förlägga mötet till Havsnäs.