Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikutskottet uppvaktat av länspolitiker

Regionrådet Robert Uitto och riksdagsledamoten Marie Nordén uppvaktade trafikutskottets ordförande Anders Ygeman på tisdagen.

Anledningen var att tala om länets behov av investeringar till infrastruktur.

Det finns ett stort problem med tågtransporterna till och från Norge eftersom banvallen vid Stora Helvetet är trasig.

– Här måste Trafikverket och staten ta sitt ansvar, vilket vi tydligt framförde, säger Robert Uitto i ett pressmeddelande.

En annan sak som framfördes var hur beräkningen av tilldelningen av medel går till. I stället för att räkna utifrån hur många människor som bor längs en sträcka bör man i stället ta hänsyn till hur många som nyttjar den. I länet finns flera vägar som går utmed glest befolkade områden men som används av många tusentals turister mellan våra anläggningar.

Konsekvensen av att infrastrukturmedlen har minskat är att företag i länet, som är beroende av tunga transporter, har produktionsbortfall under delar av året just på grund av att vägarna är så dåliga.