Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafiksäkerhetsdag för SPF:are

I Östersund har representanter för ett antal SPF-avdelningar varit samlade för en trafiksäkerhetsdag. Sakkunnig ledare för trafiksäkerhetsdagen var Göran Westman som är trafiksäkerhetsansvarig inom SPF-disktriktet. Nästa steg skall vara att det arrangeras trafiksäkerhetsdagar/studiecirklar ute i länets åtta kommuner.

Det finns många frågor som äldre funderar över när det gäller trafikregler och det har gått många år sedan körkortet erhölls.

Den så kallade Zebralagen ska användas som SE BRA LAG. Alla måste ta det lugnt vid övergångsställen. En del tolkar zebralagen som att det bara är att gå!

Hur ska man köra in och ut i cirkulationsplats?

Hur ska man använda blinkers i cirkulationsplats?

Vilken skillnad är det med eller utan reflex när man är ute och går? Stor skillnad för bilföraren när han upptäcker dig!

Sparken ska köras på samma sida som du går på, alltså vänster, och du måste ha reflex på sparken!

Användning av säkerhetsbälten även i bussar!

Hålla avstånden!

Dubbdäck – friktionsdäck – däckens ålder – förvaring!

Vikigt att kolla hur det är med synen! Många ser inte vad det står på hastighetsskyltar. Åtminstone kör man ofta i en högre hastighet!

Det är läge att bättra på sina trafikkunskaper!