Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikoro i Rossön

Vi är väldigt oroade av planerna på att ta bort ljussignalerna för möte på bron på väg 346 i Rossön med tanke på alla oskyddade trafikanter som går, går med rullator, cyklar, åker spark till och från skolan/affärer/bekanta/äldreboende på körbanan på grund av att det inte finns någon gångbana. Olycksrisken ökar otroligt redan under sommartid och med tanke på att vid vinterväglag blir faktiskt den farbara vägbanan ännu smalare.

Brons utformning är smal och konvex. Kör man bil, så kan man inte se till den andra sidan av bron om det kommer en mötande bil, cyklist eller gångtrafikant. Halkrisken på broar är känd sedan länge och blir man överraskad av ett oväntat möte, är risken för sladd påtaglig! Lägg därtill att, här har inte de oskyddade trafikanterna någonstans att ta vägen!

Trafikverkets motivering att ta bort ljussignalerna är att: "Bron är förstärkt, så det går bra att mötas".

Vi förstår att bron rent fysiskt håller, men vi har svårt att tro, att det har tagits hänsyn till alla trafikanter som färdas över bron allra helst när vi läser på Trafikverkets hemsida.

Gångbana/vägren är cirka 30 cm från vita kantlinjen till cirka 5 centimeter från asfaltens kant.

Skolan har ansvar för eleven tills den lämnar skolgården. Kommunens försäkring täcker skolvägen. Ansvaret övergår alltså till kommunen när eleven lämnar skolan.

Skolchefen i Strömsunds kommun bör få vetskap om förändringen i barnens skolväg, för att kunna ta ställning till om eleven ska ha rätt till skolskjuts.

Anna Lidén

Rektor, Bodums Skola

Jan Hansson

Ordf. PRO Bodum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel