Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffsäker Olle Ljungström hanterade musiken

/
  • Olle Ljungströms konsert i Badhusparken var en uppvisning av starkt låtmaterial. Trots att han nyligen suttit i rullstol efter att ha brutit båda fötterna.Foto: Ulrika Andersson

Olle Ljungström

Badhusparken

Torsdag

Annons

Regnet över Östersund kom och gick lite som det ville under kvällen. Men av någon outgrundlig anledning så slutade det helt att regna under Olle Ljungströms framträdande. Varför, vet nog bara vädergudarna. Men med Olle Ljungström fick det egentligen vara vilket väder det ville. Hans uppenbarelse och hans musik värmde ändå långt in i hjärtat.

Med den rösten han besitter, med de låtar han har i sin katalog och med sitt enormt tighta band så blev det aldrig tråkigt. Så även om man undrade lite hur det skulle bli när han haltade in på scenen, så visade det sig ännu en gång att första intrycket ofta blir helt missvisande.

Bandet drog igång med en rå och urstark version av "En förgiftad man". Olle Ljungström var inte sen med att träffsäkert hantera musiken. Den närheten och det samspel han skapade mellan sig själv och hans trogna publik gick inte att ta miste på. Den var ren kärlek mellan artist och publik.

Vidare kom låtarna som på ett löpande band. Publiken levde upp i låtar som "Morotsman", "Överallt" och "Det betyder ingenting". Men även nya låtar som "Mc7" fungerade riktigt bra. Naturligtvis får han det största jublet i introt till "Norrländska präriens gudinna". Och den versionen var så spröd och så fylld av ömhet och kärlek att man bara glömde det kalla karga vädret.

Mer läsning

Annons