Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trådlös ström till Canons kommande kameror

Canon Cross Media Station är en prototyp på ett kommande mediacenter där kameror kan tömmas på bilder och batteriet laddas genom att kameran ställs på en enheten.

Canon Cross Media Station är en prototyp på ett kommande mediacenter där kameror kan tömmas på bilder och batteriet laddas genom att kameran ställs på en enheten.

Canon tillverkar prylar för såväl input som output av bilder, men inte enheterna däremellan.

Canon jobbar nu med att ta fram ett mediacenter för att lagra bilder och film. Det ska också kunna ladda upp till tre kameror genom att de ställs på enhetens ovansida. Laddtekniken kallas induktion eller magnetisk resonans.

Tanken är att de flesta kommande kameror ska vara kompatibla med Canon Cross Media Station. För vissa befintliga kameramodeller ska det räcka med att byta ut batteriet.

Canon Cross Media Station kan skicka vidare bilder till en skrivare via wifi och kommunicera med andra prylar enligt DLNA-standarden.

Prototypen innehåller en hårddisk på 80GB, men om Canon Cross Media Station sätts i produktion kan storleken på hårddisken variera.

Det går också att koppla enheten till en TV eller en datorskärm. På Canon Expo i Paris visade Canon även prototyper på egentillverkade LCD-skärmar med fyra gånger högre upplösning än full-HD, så kallad 4K-standard.

Canon förbereder sig också på att tillverka ljudprodukter. De har köpt den franska high-end högtalartillverkaren Cabasse för att få audiokompetens.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild