Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traditionsenliga OS-tävlingar i Klövsjö

Vinter-OS i Klövsjö 2014 har pågått under en vecka i mars. Invigningen skedde med pompa och ståt och naturligtvis tändes den olympiska elden.

V hade en ståtlig invigning av spelen. Vi hissade flaggan och marscherade in i takt till musik. Äldste eleven på skolan, Nils Grubb, fick äran att vara fanbärare och den yngsta eleven, Hailey Josefsson Olsson, fick tända den olympiska elden. Spelen hölls under två veckor med olika grenar under sex dagar. Alla elever från förskoleklass till årskurs 6 deltog.

Skridskor var den första olympiska grenen på programmet. Alla elever åkte ett visst antal varv. Efter lite vila skulle de åka samma antal varv igen på så lika tid som möjligt som de första varven. Den som kom närmast i tid var Linnea Olander, trots ett fall i första åket.

Nästa dag var det dags för slalom. Här åkte alla elever två åk i slalombacken i Katrina på så lika tid som möjligt. Vi tog hjälp av Skistars automatiska tidtagning. Felicia Ahlberg och Kim Roos Persson, hade exakt samma tid på hundradelen på de båda åken!

Tredje dagen var det dags för curling. Vi lånade stenar från Storhogna och delade in eleverna i sju olika lag med tre elever i varje. För att det skulle bli jämnt deltog lärarna med ett lag. Lärarlaget gick till final och det var lärarna som ledde inför sin och finalens sista sten. Men då misslyckades en av lärarna och slog bort sin egen sten så att eleverna vann. Segrarlaget blev Joel Dillner, Hailey Josefsson Olsson, Frida Ericsson och Erik Eriksson.

Efter några dagars vila var det dags för längdåkning. Alla elever skulle åka två varv på så lika tid som möjligt. Den som kom närmast var Melina Loft.

Sedan var det dags för stjärtlappsrace. Det gällde att komma så lång som möjligt nedför backen. Det visade sig att eleverna var ovana att åka stjärtlapp så lärarna kom nästan längst. Längst av alla kom dock Cassandra Lindberg.

Sista dagen var det dags för skidskytte. De åkte en bana på längdskidor och kom in till skyttestationen (ärtpåsar i en hink). Bäst av alla klarade sig Joel Dillner.

Därefter var det dags för en ståtlig avslutning. Alla fick medalj, en klubba i ett snöre om halsen. Ettan, Joel Dillner och tvåan, Kim Roos Persson, fick även en mössa var. En av lärarna höll tal och elden släcktes och flaggan halades.

Elever och vi lärare tyckte att dessa dagar var mycket trevliga. De tävlande har varit mycket duktiga och tagit tävlingarna på rätt sätt. De äldre eleverna har på ett väldigt föredömligt sätt hjälpt till med tidtagning med mera. Dessutom har de stöttat och peppat de yngre eleverna. Vi ser med glädje framemot nästa OS om fyra år.

Karin Ryder

Klövsjö skola