Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traditionell höstmarknad i Kvarnsjö

Luffarslöjd, bordsdukar, hemmagjorda vykort, tunnbröd och flötgröt.

Det blev en traditionell tillställning när Kvarnsjö bygdegård i helgen bjöd in till Höstmarknad.

Annons

De senaste 30 åren har den årliga skidtävlingen under vårvintern varit den stora händelsen i byn Kvarnsjö. Men Anna-Greta Christoffersson och några andra bybor ville inte att tävlingen skulle vara det enda som folk samlades omkring under ett helt år och beslutade sig därför att arrangera någonting roligt även under hösten.

– Vi satte oss ner och började fundera på vilken typ av aktivitet vi skulle kunna arrangera, berättar Anna-Greta Christoffersson.

Resultatet blev en höstmarknad på bygdegården i byn. Det är nu 12 år sedan initiativet till marknaden togs. Och vid det här laget är Höstmarknaden i Kvarnsjö ett säkert tecken på att vintern och julen på allvar börjar närma sig.

I lördags var det dags för årets marknad. På plats i bygdegården fanns omkring 14 utställare som erbjöd marknadsbesökarna allt från hemgjorda julkort och raggsockar till tunnbröd och grynost. Och i bygdegårdens kök serverades kaffe, hembakt fikabröd och klassikern flötgröt.

– Alla intäkter från fikaförsäljningen och hyran från utställarna går till bygdegården. Pengarna ska användas för att slipa golvet på övervåningen och sätta nytt innertak på nedervåningen, säger Anna-Greta Christoffersson, som i lördags ansvarade över att i rask takt sleva upp den krämiga flötgröten till hungriga marknadsbesökare. Till sin hjälp hade hon några kvinnor från grannbyn Skalänget.