Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tradition på gott och ont

/

Så var det dags igen för julmusik i rockabilly, rock och shuffle-tempo med Refreshments som dragplåster. Det börjar bli lite av en tradition för dem att dra ut på vägarna med sina jullåtar. På både gott och ont.

Annons

Scenen var riktigt snygg i sina röda färger, ljusslingor och tv-skärmar som visade animerade bilder på tomtar, snö och texter. Julstämningen infann sig direkt. Gil Edwards klev först upp på scenen och drog av en shuffleversion av ”Silent Night”. Mer julaktigt kunde det inte ha blivit.

Efter Gil Edwards spelat tre låtar var det dags för The Refreshments. Deras låtval gav kanske inte några direkta överrasskningar.

Det skulle kanske vara Slades ”Merry Christmas Everybody” då, i en mer pubrockversion.  Men man känner sig ändå nöjd över att få höra ”Rock’n roll x-mas” och ”Jingle bell rock”.  Annars så verkade det mest som om The Refreshments med Joakim Arnell i spetsen gick på ren rutin. Mellansnacket kändes krystat och inövat. Det är först när en i publiken skriker ut ”Jag älskar er” till bandet, som det blir lite kul.

Innan Joakim Arnell återgår till manus och man väntar bara på att låtarna ska köras i gång. Och en del låtar kanske man skulle hoppat över.

”She’s in love with Santa” är i sin truktur och melodi för lik Nick Lowes ”I knew the bride (when she used to rock’n roll)” för att jag ska ryckas med. Det blev aningen sömnigt till slut.

Då är kvällens klaraste julstjärna Eva Eastwood.

Med podus och självsäkerhet tog hon över scenen totalt. Med låtar som ”My my my” och ”Young Man Go” fick hon The Refreshments att återfå ny energi. Något som räckte till resten av julshowen.

Så visst var det värt biljettpengarna. Man fick definitivt en bra start på julen 2009. Men jag hade nog ändå önskat ett lite mer engagerat band på min önskelista till nästa jul.

Mer läsning

Annons