Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgårdsföreningen

Annons

Trädgårdsföreningen i Jämtland hade årsmöte den 30 mars. Ett fyrtiotal medlemmar hade samlats i IOGT:s lokaler i Odensala. Ordförande Sten Wadensjö hälsade välkommen och presenterade kvällens gäst, Elisabeth Svalin Gunnarsson. Hon är förbundsordförande i RST (Riksförbundet svensk trädgård). Mötet valde henne att hålla i ordförandeklubban för kvällen.

Punkterna på dagordningen klubbades snabbt igenom. Verksamhetsberättelse, kassörens redogörelse och revisors kommentarer. Sten Wadensjö omvaldes till ordförande för ännu ett år, tre ordinarie ledamöter omvaldes för två år. Ersättare, revisorer, valberedning och mötesvärdar omvaldes likaså. Inga motioner eller skrivelser hade kommit in.

Ordförande Sten tog upp frågan om visningsträdgårdens ombyggnad. Där är några som regelbundet håller efter häckar och ogräs, men det behövs idéer hur man ska gå vidare med utformningen av planteringarna.

Kassör Maritta Knuting berättade om sommarens trädgårdsresor. Enköpings parker är huvudmålet för en tredagarsresa i juli. Efter vägen blir det stopp för besök i Wij trädgårdar i Ockelbo, Linnéträdgården i Uppsala och några till. En dagsutflykt i mitten av juli går till Mon Paradise i Tåsjö och Lusthuset i Yxskaftkälen. Elisabeth Svalin Gunnarsson informerade att medlemsavgiften till RST innefattar, förutom tidningen Hemträdgården, gratis rådgivning, försäkring, rabatter på trädgårdsresor och mässor. Sedan avslutade hon mötet och tackade för förtroendet.

Föreningen bjöd på kaffe och smörgåstårta, lotter såldes till vinstbordet som dignade av skänkta lotterivinster.

Riksförbundet arrangerar resor till Granada, Toscana, Tallin och Egypten detta år. Elisabeth Svalin Gunnarsson visade bilder och berättade om resor hon varit med om till Danmark och England. Hon tackades för sin medverkan med en påse jämtländska ostar.

Mer läsning

Annons