Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tove Lo

"Queen of the clouds"
(Universal Music)
Bästa låt: "Got love"

Betyg: 3

Lite i skymundan har Tove Lo blivit en av Sveriges största popexporter tack vare hitsingeln "Habits (Stay high)" som ligger högt på listorna i bland annat USA just nu. Det här albumet är väldigt ambitiöst i en tid då albumet spelar allt mindre roll. Plattan är uppdelad i tre delar "The sex", "the love" och "the pain" - gissningsvis livscykeln för ett ganska så destruktivt förhållande.

Texterna överraskar också med en uppriktighet som känns äkta. Låtmässigt är det välskrivet och kompetent med ett par hits. Jag kan gissa att "Got love", "My gun" och "Like em young" kan bli stora hits.

Samtidigt går det inte att komma ifrån att plattan är något av en besvikelse. Här finns en handfull bra låtar, men den omedelbara känslan är att det här inte är skivan som gör Tove Lo till världsstjärna på riktigt. Det är den för svag för.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se