Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tortano med grönpepparost och prosciutto

1 bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten, max 37 grader
1,5 tsk salt
2 msk smör, rumsvarmt
7 dl vetemjöl
150 g Castello white green pepper
120 g prosciutto
35 g babyspenat
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, smör och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa 30 minuter. Skär ost och skinka i bitar. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, cirka 35x20 cm, på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Strö över spenat, ost och skinka. Rulla ihop till en rulle och forma till en krans med skarven nedåt. Låt jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i mitten av ugnen 30 minuter. Låt brödet svalna på galler. Receptet kommer från Arla.

Annons