Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torsten Johansson

Annons

Den 14 mars 1938 kom vår morfar Torsten till världen. Ända sedan vi träffade honom för första gången så har han berikat våra liv. 

Morfar var den mest enkla och roligaste människan vi någonsin mött. Allt tråkigt fick han att bli roligt och alla problem skämtade han bort så man glömde dem. När vi hade en dålig dag eller var på dåligt humör så botade han oss snabbare än ljuset. Han var vår bästa vän och den bästa komiker vi träffat. 

Jämt när mormor hämtade in posten så frågade han; Har jag fått pengar? Och när någon pratade om sitt jobb sa han alltid att han hade tagit kompledigt. Morfar hade alltid en lösning på alla middagsproblem, antingen pärer och fläsk eller fläsk och pärer om det förstnämnda inte dög. 

Fjompedorika och Tjopahalia var hans smeknamn på oss barnbarn. Men vår teori är att han bara blandade ihop alla våra namn, och på så vis blev det lättare för honom att använda samma smeknamn till alla. Vi förstår vår morfar, det blir ju några namn att komma ihåg. Tyvärr så kommer vi aldrig att få höra dessa smeknamn från honom något mer, men de finns för alltid med oss.

Vi saknar honom, något så oerhört mycket. Vi älskar vår morfar obeskrivligt mycket och han kommer alltid att finnas i våra tankar och hjärtan!

Sov så gott älskade, älskade morfar! 

Therese och Kajsa 

plus alla andra Fjompidoriker och Tjopahalier