Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsdagar är lika med party i Åre

/
  • Patrik Engström är nattklubbschef på Country Club, ett av många ställen för partysugna Åre besökare.Foto: Ulrika Andersson
  • Byggets scen byggs upp inför starten på årets torsdagskoncept ”Rock At Bygget” som drar de stora artisterna till Åre den här säsongen.

I Åre drar nöjessäsongen snart igång på allvar, och den som känner för att roa sig där behöver inte sitta rastlös.

Annons

Torsdagar lär bli den ultimata party dagen om det är liveakter och stora artister man är ute efter. Bygget fortsätter nämligen med konceptet ”Rock At Bygget” från i fjol, med ambitionen att varje torsdagskväll ge plats för någon ur Sveriges artistelit på scenen.

– Just nu har vi bokat ungefär 70 procent av säsongens namn, säger Tobias Larsson, nöjesansvarig på Bygget. Enligt honom är det tacksamt att boka artister till nattklubben eftersom den har rykte om sig att ha en riktigt bra livescen.

– Ibland kan artister till och med fråga själv om de kan komma hit och spela, trots att de inte är ute på turné. Det är kul att en klubbscen kan erbjuda så pass högklassiga spelningar.

”Rock At Bygget” drog igång igår med Hoffmaestro och Chraa och forstätter de nästkommande veckorna med bland andra Corroded, Timbuktu, Moneybrother och The Soundtrack of Our Lives.

På Country Club är det i huvudsak återkommande party/coverband som gäller. Tre kvällar i veckan kommer publiken kunna ösa till bland andra Hoffman Circus, Smalare än Tord och Pumpbolaget. ”Mondays at Countryclub” kommer varannan måndag bjuda på liveframträdanden, närmast Årebandet John Duva 11 januari.

En annan happening är att de återförenade 90-tals rockarna Electric Boys besöker klubben vecka 8.

Club Corazon Åre kommer i vinter och vår husera i Villa Tottebo varannan fredag för att sprida spännande musik. Vilka artister det blir är ännu inte klart.

Utbudet på partybaserade nöjen är med andra ord stort i Åre. Förutom livemusiken finns Dippan med Wallmans Dinnershow och Schlagerbaren. Dessutom står nattklubbarna som tidigare tätt i byn. Det är bara att ta för sig.

Mer läsning

Annons