Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Törnstrand inte imponerad av "Giffarna"

Marcus Törnstrand var tillbaka i backlinjen efter avstängning när ÖFK höll nollan i segern mot GIF Sundsvall.

– Jag tycker inte de var så bra om jag ska vara helt allvarlig, säger Törnstrand.

Marcus Törnstrand, som anslöt till klubben i somras, var tillbaka i startelvan efter att ha varit avstängd i två matcher efter utvisningen mot Landskrona (18/8). Törnstrand bildade under större delen av matchen en fyrbackslinje med Craig Barr, Robert Hammarstedt och Dennis Widgren (första matchen från start), och man hade mestadels god kontroll på bortalaget och det kändes sällan farligt bakåt.

– Det var just första kvarten som de var lite farliga, menar Marcus Törnstrand.

Därefter dröjde det till några sista skälvande minuter där "Giffarna" öste in bollar mot ÖFK:s straffområde, men ofta fanns just Törnstrand där för att avstyra med pannan eller ett utsträckt ben.

– Ja man var tvungen att offra sig lite, men det är så det ska vara, säger han efter 2–0-segern.

– Det känns otroligt skönt, speciellt mot Sundsvall också. Jag tycker att vi är det bättre laget.

Av tabelltvåan GIF Sundsvalls spel i derbyt var ÖFK:s försvarsrese inte överdrivet imponerad.

– De körde mest långbollar på deras forwards, mer har de inte. Så att de ligger så högt upp som de gör känns lite chockerande tycker jag.

Efter sju poäng på tre matcher har ÖFK klättrat upp ovanför kvalplatsen och laget kan, om den fina formen fortsätter, börja blicka högre upp i tabellen.

– Nu kan man andas lite. Men vi ska vara där uppe tycker jag. Spelmässigt är vi bland de bättre lagen i den här serien. Det är bara lite att vi måste täppa till bakåt och göra några fler mål framåt, avslutar Törnstrand.