Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tore Sjölander

/

Vår kära pappa Tore Sjölander har efter en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 77 år.

Annons

Tore föddes i Stugun som yngsta barnet i en syskonskara om tre bröder. I unga år träffade Tore sin kära Inga-Lena Smeds från Gällö och de bosatta sig i Östersund.

Tore och Inga-Lena gifte sig och några år senare hade familjen utökats med sonen Torbjörn och dottern Katarina. Familjen flyttade så småningom till Odensala. Där skapades ett välkomnande och tryggt liv kring Tore och hans familj. Familjen blev en central punkt i hans liv.

Tore och hans älskade maka Inga-Lena behöll hans gamla föräldrahem i Stugun, Torpet. Fritiden på Torpet fylldes med att Tore både fiskade och plockade bär. På Torpet fick Tore också möjlighet att ägna sig åt praktiskt arbete och husen renoverades och byggdes till för att så många som möjligt skulle kunna samlas där. Vi tillbringade många helger där och vi har många fina minnen från lyckade fisketurer och korgar med bär.

Tore blev änkeman 1986 då Inga-Lena gick bort i cancer, endast 49 år gammal.

Tore har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat inom Vägverket med beläggningar av olika slag som sin specialitet. Hans yrkeskunskap och förmåga att skapa goda kontakter med både arbetskamrater och entreprenörer bidrog till en stor respekt.

Tore hade möjlighet att ta ut pension några år i förtid och kunde efter det med liv och lust ägna sig åt sitt stora intresse av Stugun och dess släktens historia. Tores dokumentation om sin egen släkt och familjs historia är ett digert arbete som visar genuint intresse.

I början av 90-talet träffade Tore Vilma Näsén som sedermera kom att bli hans livskamrat fram till våren 2010 då hon hastigt avled. Tore kämpade för att få tillbaka livslusten efter att återigen ha blivit ensam men hans fysiska hälsa försämrades under hösten 2010. Han flyttade då till en lägenhet på Björkbacka där han fick bästa möjliga omvårdnad fram till sin bortgång.

Vi minns vår pappa som glad och positiv, ofta med glimten i ögat och nära till en skämtsam historia. Tores stora humor, hans historier som ofta innehöll klurigheter och hans underfundiga berättarkonst skapade många skratt och minnesvärda samtal. Tore var en fredens man som satte familjens bästa i främsta rummet.

Vi känner en stor tacksamhet till vår pappa som alltid fanns där och ställde upp för oss barn och barnbarn.

Torbjörn och Katarina

med familjer

Mer läsning

Annons