Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tord Grip till Ytterhogdal i sommar

I juli kommer han hem till Ytterhogdal, Mexicos biträdande förbundskapten Tord Grip. Han ska förgylla den träningslägerperiod som varje sommar lockar hundratals ungdomar till Ytterhogdal.

Annons

– Ska verkligen bli kul att komma hem till Ytterhogdal och se de unga talangerna i aktion, säger han till LT.

Men innan dess kommer mycket att hända för ytterhogdalssonen. Närmast en landskamp mot Sverige i Kalifornien den 28 januari.

– Liksom Sverige kommer Mexico till landskampen med enbart inhemska spelare. Alltså inga proffs från Europa, säger Tord Grip.

Det blir i huvudsak alltså spelare från den mexikanska ligan, som enligt Tord är ungefär av samma klass som Allsvenskan. Detta trots att Mexico har en tiodubbelt större befolkning än Sverige.

– Det blir givetvis jättekul för oss tre svenskar att få möta Sverige, menar han.

– Och kul för de inhemska spelare, som här har chansen att visa framfötterna.

Men det allt överskuggande är VM-kvalets fortsättning för Mexico. Första kvalmatchen går mot svåra USA den 11 februari. Sedan två dubbelmöten mot Honduras och Costa Rica.

Sex lag finns med i Mexicos kvalgrupp. De tre bästa går automatiskt till VM i Sydafrika 2010 medan fjärde lag kvalar mot femman i Sydamerikagruppen.

– Det stora problemet vi har i Mexico är att det saknas riktigt starka forwards. Vi har tyvärr ingen Hugo Sanchez att tillgå, säger Tord Grip.

Däremot står man starkt i försvar och anfall, men forwardsbristen är någonting som Svennis, Backe och Grip får dras med framöver.

Han har varit hemma i Sverige under storhelgsperioden men före jul åkte Tord Grip och Sven Göran Eriksson runt och träffade alla aktuella landslagsspelare i Europa.

I helgen fanns han i Holland och sedan väntar Tyskland och England.

Svensk fotboll följer han som vanligt med stort intresse.

– Zlatan Ibrahimovic utvecklas ju hela tiden och är enligt min mening en av världens fem-sex bästa forwards.

– Och Anna Carin Olofsson- Zidekss framfart i skidskytte tycker jag är fantastisk. Jättekul att följa hennes äventyr.

Annons