Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tord Grip om kaptensjobbet

Sven-Göran Ericsson och Tord Grip som nya förbundskaptener i Nordkorea? Eller förbundskaptener för svenska fotbollslandslaget?
– Bara spekulationer, säger Tord Grip, som numera jobbar med Svennis i engelska klubben Notts County.

Annons

– Här i England är man allra värst på spekulationer. Det har de senaste dagarna alltså spekulerats i media att Svennis skulle bli förbundskapten i Nordkorea. Men det är helt taget ur luften. Nordkorea har ju en förbundskapten som tagit nationen till VM i Sydafrika och varför skulle man då byta ut honom, menar Tord.

Finns det någon uns sanning i att Svennis och därmed förmodligen även du skulle bli förbundskapten i Sverige efter Lasse Lagerbäck och Roland Andersson?

– Svennis har ännu inte fått någon förfrågan från svenska fotbollsförbundet. Kommer en sådan skulle han nog fundera. För en svensk fotbollstränare finns inget bättre jobb än att bli förbundskapten för svenska landslaget.

Skulle du då kunna tänka dig att kunna bli biträdande förbundskapten?

– Den dagen, den sorgen. Jag har ju varit med några gånger i den rollen och vi får väl se hur framtiden blir.

Om det inte blir Svennis som får jobbet, vem skulle du då vilja se?

– Det finns många tänkbara och starka namn. Som Hasse Backe, som jag själv jobbat med i Manchester City och Mexico. Eller Eric Hamrén, som haft stora framgångar i Danmark och nu i Rosenborg.

Vad har du att säga om Lagerbäck/Anderssons tid som förbundskaptener.

– De har ju haft en oerhört lyckosam period och har gjort ett kanonjobb. Ingen annan har varit i närheten av det som Lasse och Roland åstadkommit.

Tord Grip säger också att han tycker att Sverige hade oflyt i kvalkampen mot Danmark.

När det handlar om Notts County så är huvudmålet att ta ett steg uppåt i seriesystemet redan efter den här säsongen.

– Det är ett måste att vi ska gå upp och inom den närmaste tiden kommer vi förmodligen att köpa två-tre nya, duktiga spelare.

Mer läsning

Annons