Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn Sundin

Vår farfar och morfar Torbjörn ”Tobben” Sundin har insomnat vid en ålder av 93 år och lämnar ett tomrum hos oss alla i familjen.

Annons

Tobben föddes 1915 i Rätan som enda barnet till Oskar och Selma Sundin. Under andra världskriget var Tobben i långa perioder inkallad och han var stationerad på olika platser i landet, bland annat vid finska gränsen.

Det var också under en av dessa perioder som han 1943 i Strömsund träffade vår farmor och mormor, Ingrid Jacobsson, som han sedan kom att dela resten av livet med. De förlovade sig julafton 1943 och gifte sig i Ströms kyrka den 1 juli 1944. Tobben dog några dagar innan deras 65-åriga bröllopsdag.

Han var med rätta mycket stolt över att de hållit ihop så många år, med bibehållen respekt och tillgivenhet.

In i det sista betydde Ingrids sällskap mycket för honom.

Tillsammans fick han och Ingrid tre barn, sex barnbarn och ett barnbarnsbarn. Farfar, morfar var en mångsysslare till naturen och var dessutom väldigt intresserad av sin omvärld.

Han tyckte om att diskutera och läste både böcker och tidningar för att vidga sina vyer. Ofta låg Svenska Dagbladet uppslagen när man kom på besök.

Han hade ofta bestämda åsikter, men var samtidigt uppriktigt intresserad av och hade respekt för att andra hade en avvikande åsikt, och detta gällde i precis lika hög grad oss barnbarn från tidig ålder.

Som farfar och morfar kunde han ibland vara sträng, men oftast var han bara helt enkelt väldigt intresserad av sina barnbarn. Han fiskade gärna med oss, hade tålamod att lära oss kortspel från unga år, och att sedan spela med oss.

När han i dag inte finns hos oss längre känner vi framför allt en stor saknad, men också en tacksamhet över att få haft just honom som farfar och morfar, och att vi fått ha honom hos oss så länge.

Mer läsning

Annons