Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torbjörn Eriksson

Annons

Torbjörn Eriksson, Klövsjö, har avlidit i en ålder av 65 år.

Vår lillebror Torbjörn föddes i Skanderåsen den 18 januari 1948. Han fick smeknamnet Totto i familjen. Storasyster hade börjat skolan och i läseboken fanns Lisas bror Tor, som hon kallade Totto. När Torbjörn var ett år flyttade familjen till Svenstavik. Han var en pigg liten lintott, som hängde sina stora syskon i hasorna, lekte med sina katter eller hittade på hyss.

Efter skolåren i Svenstavik började han gymnasiet och tog studenten vid Wargentinsskolan i Östersund.

I sin ungdom upptäckte han musikens värld och musikintresset täckte allt från sång i kyrkokören och byggande av egen nyckelharpa till The Beatles, som var och förblev hans stora idoler. Tidigt började han låta håret växa för att anlägga beatlesfrisyr, något som kunde förarga en del i den äldre generationen.

Tillsammans med kompisar bildade han bandet med det talande namnet The Mistakes, han var trummis i Bosses och för några år sedan tog han upp musicerandet tillsammans med några ungdomskamrater.

Senare blev det lärarstudier i Uppsala och därefter tjänst som lärare i Klövsjö. Torbjörn tjänstgjorde även en tid i Kövra och sedan under större delen av sitt yrkesliv vid skolan i Svenstavik. I sin ungdom gjorde han en del äventyrliga resor, som kunde medföra både övernattning under bar himmel i Hyde Park i London och möten med storheter som Sammy Davies Jr.

I Klövsjö träffade Torbjörn sin livskamrat Kerstin. De övertog så småningom gården Ersve, där sönerna Petter och Jon föddes och växte upp. Familjen var mycket viktig för Torbjörn, pojkarna hans stolthet och Klövsjö blev hans plats på jorden. Där kunde han ägna sig åt fiske, vara ute på fjället och i skog och mark. Han visade oss gärna runt i trakten och var vår självskrivne guide ut på hjortronmyrarna.

Torbjörn var en intensiv och social person med hjärtat till vänster, han var mycket omtyckt av sina elever och hade många goda vänner. Genom vår bror fick vi syskon veta vad som hade hänt på bygden och det var en stor glädje och trygghet för oss att han fanns kvar i hemtrakterna.

Han hade en härlig förmåga att berätta om vardagens små och stora händelser på ett entusiastiskt och engagerande sätt. Var det fest kom gitarren fram och under allmänt jubel underhöll han med 'n Anners ä en häs.

Tack vare en storartad insats och stöttning från sin familj och god behandling och omvårdnad på Universitetssjukhuset i Umeå och på Östersunds sjukhus kunde Torbjörn leva ett gott liv med sin svåra sjukdom i nästan två år.

Vår bror Totto var en älskad pappa, familjemedlem, släkting och vän! Tomheten, sorgen och saknaden efter honom är ofattbar! Ingenting är som förut!

Men med leenden och skratt kommer vi alltid att kunna påminna varandra om vilken underhållande, rolig, snäll och fantastisk person han var.

Ingbritt och Örjan