Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torbjörn Andersson

Ett tragiskt och helt oväntat chockbesked nådde oss förra tisdagen, då vår käre Tobbe fallit ihop på sin arbetsplats och avlidit, endast 57 år gammal.

Tobbe föddes i Berge och fick under sina första levnadsår följa med mamma Turid och pappa Oscar för att bo på lite olika platser, där pappan arbetade som vägmästare. Men när det blev dags för skolgång, bosatte sig familjen i Tandsbyn. Sommarloven tillbringades dock alltid i Berge, i lillstugan vid pappa Oscars föräldrahem. Där trivdes Tobbe och där fick han leka med sin kusin Lasse.

När Tobbe fyllt nio år, fick han en efterlängtad lillasyster – Birgitta.

År 1970 var det dags för familjen att flytta in i en egen nybyggd villa, ett trivsamt hem där Tobbe bott sedan dess. Men redan efter sex år i det nya huset dog pappa Oscar, 54 år gammal och från den dagen var Tobbe Birgittas stora stöd, alltid nära till hands och väldigt omtänksam. Han skötte även, med hjälp av Birgitta, deras mamma när hon blev sjuk och dog 1994.

Sin första arbetsplats fick Tobbe på Byggelit i Brunflo direkt efter nians skolavslutning och där blev han kvar i drygt 35 år, tills fabriken lades ner. Vid sin bortgång arbetade han vid Jämtlandskök, ett arbete som han trivdes väldigt gott med.

Tobbe hade många intressen, ett av dessa var musiken. Han var tidigt med i ett ungdomsspelgäng, där han spelade klaviatur. Det svängde rejält när han satte sig bakom pianot. Dansen var ett annat intresse. Och det var just på dans som han träffade kärleken Lena som varit hans trogna sällskap de senaste nio åren. Med henne delade djurvännen Tobbe vårdnaden av katten Maja.

Sina tre Mercedesbilar och två skotrar var något som han pysslade med och skötte om, ordningsam som han var. Fisket tillhörde nöjena, liksom matlagningen och det kom de goda vännerna till del, då han hade sina årligen återkommande fester. Bakade gjorde han också, han hade bakat matbröd den sista kvällen.

En älskad bror, svåger och särbo har lämnat oss alltför tidigt.

Birgitta och Jonas

Lena