Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tora Norberg

Tora Norberg, Ljusnedal, har avlidit.

Hon var född 2 oktober 1929 på gården ”Västitrõa”. Hon växte upp på Sven-Gården i Messlingen dit familjen flyttade 1931. Familjen drev jordbruk och hade en livsmedelsaffär.

Tora gick folkskola i Messlingen och fortsättningsskola samt skolkök i Ljungdalen. Hon var mycket intresserad av att väva och sticka.

1947 träffade hon Mårten Norberg från Ljusnedal som hon senare gifte sig med. I början av 50-talet flyttade de till hans gård i Ljusnedal, där de drev jordbruk fram till 1975. Hon arbetade även på hotell samt var stugvärd för ett antal fritidshus i närområdet. Hon var också mycket aktiv i Ljusnedals byaktiviteter.

Tora och Mårten fick tre barn tillsammans: Sune, Mats och Gunnel. De gav henne sju barnbarn, som var till mycket stor glädje för henne.

Tora blev änka 2006. De sista fem åren bodde hon på gruppboendet på Fjällsol i Funäsdalen där hon fick mycket god omvårdnad.

Tora var alltid glad och mycket omtyckt av alla som kände henne. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Hon sörjs närmast av barnen med familjer och brodern Georg i Messlingen samt av övrig släkt och många vänner.