Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topphelg av Brunflo gav fyra poäng

Kanske har polletten ramlat ned för Brunflo.

– Det här är grabbarna värda, säger Gary Woolford om skrällen mot serieledande Piteå och segern mot Lejon.

Fyra poäng på resan till Norr- och Västerbotten slår alla tidigare rekord. Det var dessutom inte vilka fyra poäng som helst.

Först räddade Brunflo en poäng mot Piteå i en galen match som slutade 5–5 vid full tid. Sedan följde man upp genom att vinna säkert mot Lejon med 3–1.

– Otroligt starkt, men vi borde ha vunnit. I första var vi utspelet, men sedan tog vi över. Vi jobbade hårt, satte bra tryck på dem och de fick slå till iciing. Dessutom gjorde vi fina mål, säger Woolford om Piteåmatchen.

Poängen kändes som en jättelik seger eftersom Brunflo på ett heroiskt sätt att hade lyckats komma tillbaka tre gånger i matchen. Se bara:

1. Först vid 0–3 efter första perioden. Brunflo repade dock mod och fick snart kontakt igen efter två snabba mål av Hampus Grande och Anton Grenholm.

2. Sedan när Piteå gjorde 4–2 i slutet på den andra perioden. Brunflo krigade vidare och gjorde återigen två raka mål; först genom backen Niclas Frahmer, sedan genom Sebastian Magnusson.

3. Den sista kraftansträngningen var kanske den mest imponerande av alla. I läget 4–4 lyckades Piteå sätta 5–4 i power play. Då var det bara 1.32 kvar.

Brunflo tog time out och plockade ut målvakten Anton Johansson och tänka sig: med två (!) sekunder kvar satte samme Sebastian Magnusson in 5–5.

– Årets skönaste mål, förklarar Gary Woolford.

Hur besviken var du när Piteå avgjorde i förlängning?

– Visst vill man vinna, men vi hade ändå kommit tillbaka från 0–3 och 2–4. Det var så starkt gjort.

Dessutom lyckades alltså Brunflo följa upp och vinna mot Lejon med 3–1.

– Det var klockrent och säkert. Lejon kom aldrig fram i några frilägen.

Vad är det som plötsligt har lossnat?

– Vi har börjat göra mål, annars är det inget nytt. Vi är mer noggrannna. Dessutom har Agne (Ericson) gjort ett fantastiskt jobb med att ge struktur på spelet. Alla vet hur de ska spela.

Högsta betyg går till stabile målvakten Anton Johansson samt till Anton Grenholm som Sebastian Magusson drog det tyngsta lasset.