Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tone Oppenstam häktad för grovt skattebrott

Åreexploatören och TV-kändisen Tone Oppenstam, som suttit anhållen sedan i måndags i Stockholm misstänkt för grovt skattebrott, blev på fredagen häktad.

Hon tänker överklaga beslutet.

Som LT skrev i går har Tone Oppenstam, kvinnan bakom Grand Residence Åre, som också nyligen visat upp sitt lyxliv i en uppmärksammad TV-serie, suttit anhållen i Stockholm sedan i måndags då hon greps av polis, misstänkt för grovt skattebrott, flera fall av bokföringsbrott och osant intygande.

I går hölls häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt. Kammaråklagare Kenneth Larsson hade begärt häktning med särskilda restriktioner eftersom han ansåg det fanns risk för att bevis skulle förstöras om hon släpptes. Och så blev det. Domstolen gick på åklagarens linje.

Oppenstams försvarsadvokat Börje Leidhammar bekräftar till LT att hans klient blev häktad under förhandlingen, som skedde bakom lyckta dörrar.

– Jag har ju tystnadsplikt så jag kan inte säga något om själva saken men hon är ju på sannolika skäl enligt tingsrätten misstänkt för ekonomiska brott och därför häktades hon i dag.

På grund av respekt för sin klient och förundersökningssekretessen kan han heller inte säga om anklagelserna har att göra med Åreexploateringen.

• Hur har hon tagit det här?

– Det är naturligtvis en svår situation att bli frihetsberövad, men efter omständigheterna tycker jag hon är vid gott mod. Hon tycker förstås att beslutet är felaktigt och har gett mig instruktioner att överklaga till Svea hovrätt.

Åtal ska vara väckt senast fredag den 18 februari. Men det är inte säkert att Oppenstam hålls häktad så länge.

– Det beror på. Man kanske efter ett tag inte anser att det föreligger skäl att hålla henne frihetsberövad, att utredningen inte längre kan störas, säger Leidhammar.