Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomtförsäljning på gång i Brattliprojektet

Stugtomter är till försäljning och nästa höst kan en husvagnsparkering med en ny serviceanläggning för tvätt och dusch vara klara.

Det var mer än fem år sedan som Strömsunds kommun sålde 315 hektar mark i Brattli för en miljon kronor till Cold Mountain Resort Sweden AB . Bolagets plan var att bygga upp ett stort fritidsområde på Brännklumpen, men än så länge har inte så mycket synligt hänt mer än avverkningen för två år sedan.

Fast nu är tomtförsäljningen i full gång. I en annons på sajten blocket.se finns just nu 20 stycken tomter på vardera 1000 kvadratmeter för 50 000 kronor.

– Vi håller på att sälja lite tomter så att vi kan få in pengar och göra en plan, säger styrelseledamoten Ralph Rentzsch.

Hur går försäljningen?

– Jodå, det har gått ganska bra. Vi har lagt ut 20 tomter. Tanken är att försöka komma i gång och göra en husvagnsparkering till att börja med.

Det handlar om ungefär 100 platser.

– Det blir så fort vi har fått ihop det här med tomterna. Men husvagnsparkeringen är i gång tidigast till hösten. Det måste ju vara bart och ingen tjäle när du gräver och donar på, säger Rentzsch.

– Vi ska också bygga om servicehuset så att det blir mer toaletter och duschar för husvagnsfolket.