Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tommy Salo: "Vi har fans över hela landet"

Dunderhallen färgades av många blå/vita tröjor på tisdagskvällen.

Det förvånar inte Tommy Salo, sportchef i Leksand.

– Vi har fans över hela landet, säger han.

838 personer såg träningsmatchen mellan Leksand och Skellefteå i Strömsund. Drygt 70 biljetter hade sålts i Dalarna.

Efter första perioden hade de inte mycket att hurra över. Mästarna Skellefteå höll ett betydligt högre tempo och Melker Karlsson gjorde 1-0 redan efter fem minuters spel.

– Det märks att vi möter mästarna. Skellefteå går ut och kör ordentligt i första perioden och är riktigt bra, säger Tommy Salo när Sporten träffar honom i periodpausen.

• Ni är inne på er nionde träningsmatch av tio på kort tid. Är det benen som sviker?

– Nej, det vill jag inte skylla på. Möjligtvis att bussresan sitter i lite i benen. Men vi måste upp med vårat eget spel, säger han.

Förstakedjan med Mikael Johansson, NHL-meriterade Ryan Russel och Matt Fornatro är tänkta att producera en hel del offensivt i SHL. Under försäsongen har det inte klickat för trion.

– Det är klart att vi vill göra fler mål. Men det viktiga är inte vem som gör mål, det är att vi gör mål. Och som läget är nu måste alla upp ett snäpp.

Tommy Salo har varit sportchef i Leksand i snart tre år. Ifjol var han med om att ta upp klubben i SHL igen.

• För oss som inte bor i Leksand. Hur stor är hockeyn där nere?

– Leksand är Leksand. Vi har fans över hela landet och det märktes tydligt nu när vi gick upp i SHL. I Leksand är hockeyn väldigt stor.

• Ni har ett antal fans på plats här i dag också.

– Ja, det är skönt att ha supportrarna med oss i ryggen!

• Vad säger du om att komma till sådana här mindre orter och spela träningsmatcher?

– Vi har varit runt i många mindre hallar under våren, många i Dalarna. Det är kul. Jag tror det är bra att visa upp sig så här.