Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy is my manMer ansvar för ”Peppa” i norska Kongsvinger

/
  • Peter Carlsson har fullt upp. Förutom tjänsten som tränare i Norge har han nu även blivit sportchef i Kongsvinger, och ansvarig för klubbens hockeygymnasium.  Foto: Robert Henriksson

Hemma för att fira jul. Annars har Peter ”Peppa” Carlsson mer än fullt upp som hockeytränare i Norge. Erbjuds nu att även bli sportchef samt bli ansvarig för ett hockeygymnasium.

Annons

Somliga här hemma drog nästan på munnen åt ”Peppa” när han först drog till Frankrike för att träna ett andraplanslag (fick sparken efter bland annat ha bänkat den allsmäktige klubbdirektörens son) och sedan hoppade på ett tränarjobb i Belgien (där han gjorde succé).

– Nyttiga och lärorika år, säger ”Peppa” vars tränarbakgrund främst har bestått av många år som ungdoms- och juniortränare i ÖIK, samt ett par år som seniortränare i Bräcke.

Inför den här säsongen erbjöds han att som heltidsanställd träna Kongsvinger, andraligalag i Norge med ambitioner att gå upp i högsta ligan.

”Peppa” tackade ja och har gjort succé.

– Alla i klubben har köpt mina idéer om att både förändra träningen och köra hårdare.

För tillfället krigar Kongsvinger nu med Manglerud och Rosenborg om att ta de två platser som innebär kvalspel till högsta ligan.

– Jag tror faktiskt att alla tre toppkonkurrenter kommer att få chansen till kvalspel.

– Högstaligan i Norge blöder och bland annat Furuseth är på fallrepet.

Ekonomin i Kongsvinger?

– Den känns stabil. Ett stort krux är dock att vår ishall inte håller måttet ens för kvalspel. Det jobbas dock på den frågan och en lösning är i sikte.

Tvekade du att skriva på för två år till?

– Absolut inte. Kombinationen med att samtidigt vara sportchef samt att ta hand om talangutvecklingen via hockeygymnasiet känns otroligt stimulerande.

– Har för övrigt ända sedan jag kom hit engagerat mig och förändrat upplägget för ungdomsträningen. Fått väldigt mycket respons för det.

Låter som jobb dygnet runt?

– Mycket är det och jag har flaggat för att om vi går upp i högsta ligan så måste jag backa ur från lärarjobbet på hockeygymnasiet. Tiden kommer helt enkelt inte att räcka till.

Den obligatoriska frågan. Standarden på norska andraligan?

– De bästa lagen, som vi, håller svensk division 1-klass. I övrigt är det stor spridning på förmåga. En match vann vi exempelvis med 19–0.

Några spelare från länet som du vill rycka i?

– Inte omöjligt. Fredrik Norring som bland annat spelat i ÖIK, Bräcke och Nälden finns redan här och jag har en speciell önskespelare som jag vill ha över.

Din egen son Tobias som spelar som proffs i Frankrike (Nice)?

– Mer osäkert. Som spelare vill jag absolut ha honom, men sedan är det en fråga om det är så lämpligt att ha sin egen son i laget, eller för den delen, om han – återigen – vill ha mig som tränare.

Annons