Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomma hyllor på stormarknaden

Av en slump hade Sonny Wedin, ställföreträdande butikschef på Willys, alldeles för mycket flaskvatten före helgen. Nu är nästan varenda liter borta.

Mineralvatten och mat i flytande form, som yoghurt och soppa, verkar vara storsäljarna i matbutiken just nu. Sonny Wedin på Willys berättar att affären varit i princip torrlagd på flaskvatten de senaste dagarna.

– Vattnet var slut redan på lördagen.

Nya varor ska vara på ingång och det är bara att konstatera ett rejält plusresultat även med tanke på att det var lönehelg.

Bara några hundra meter bort ligger Östersunds vattenverk där dricksvattnet ska renas för de flesta i kommunen. Men med elaka bakterier i omlopp syns det att invånarna i stället flytt till importerad dryck.

I hyllorna bredvid lastpallar av läskflaskor gapar hyllorna tomma, det finns bara ett fåtal 50-centilitersflaskor kvar i kylskåpen bredvid kassan.

– Vi har beställt till i morgon, säger Sonny Wedin.

Det har gått åt mindre frukt och grönt i helgen, något som Sonny Wedin tror beror på det tidigare ryktet om att bakteriens spreds via salladsgrönsaker. Samtidigt vill han inte dra för mycket slutsatser, det är svårt att jämföra när många olika butiker kör olika kampanjer.