Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas reser till Brasilien för att värva nya spelare

/
  • YIK-strategen Tomas Holm åker i februari till Brasilien för att värva fotbollsspelare. Mittfältskanonen Leandro kan mycket väl vara en av de spelare som komer tillbaka till Ytterhogdal.

Uppdrag: Värva tre–fem duktiga fotbollsspelare i Brasilien till Ytterhogdals IK i division 3 kommande säsong. Det är vad som väntar YIK:s bäste inhemske spelare Tomas Holm längre fram i vinter.

Annons

– Den 10 februari åker jag till tremiljonersstaden Belo Horizonte och ska stanna där i tre månader, berättar Tomas.

Uppdraget är alltså att försöka värva några riktigt vassa brassar till nästa säsong.

– Därutöver ska jag även plugga i samband med vistelsen i Brasilien, berättar han.

Den här gången är YIK ute efter offensivt duktiga brassar. En som Tomas Holm ska studera närmare är mittfältaren Leandro, som i höstas var klart bäste spelare i division 3 Mellersta Norrland. En riktig topplirare.

– Jag vet alltså vilka spelartyper som YIK vill värva och jag kommer att ha kontakt med tränaren Sven-Tore Lindgren under min vistelse i Belo Horizonte.

– Som exempel kommer jag att skicka dvd-filmer med intressanta spelare till Sven-Tore.

– Till min hjälp kommer jag att ha tränaren Iran Lucas, som har ett brett kontaktnät inom brasiliansk fotboll. Iran, som för övrigt kommer att träna ett slovakiskt lag framöver.

En stor fördel är att Tomas Holm kan prata portugisiska vilket naturligtvis underlättar vistelsen i tremiljonersstaden. Han var för övrigt en av de YIK-are som förra året besökte Brasilien.

Mer läsning

Annons