Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Lönneborg

Tomas Lönneborg har avlidit efter en längre tids sjukdom. Han blev 57 år.

Annons

Tomas föddes i Umeå och växte upp på Backen. I huset på Lievägen hade Tomas och hans syskon (en äldre syster och två yngre bröder) sin trygghet under en stor del av uppväxten.

Tomas intresse för djur och natur grundlades tidigt. Mamma Carin var mullefröken och hela familjen tillbringade mycket tid i naturen. Pappa Yngve var en stor praktiker något som Tomas lärde sig mycket av. Tomas intresse för skidåkning grundlades också under de åren.

I tonåren gick flytten till Kramfors då pappa Yngve fick ett nytt jobb. Tomas jobbade med skogsarbete och tränade skidor på kvällarna. Skidföreningen och tävlandet på helgerna låg honom varmt om hjärtat. Hans starka fysik och behov av fysisk aktivitet har fått sin plats under hela livet både i jobb och privat. Skogen var den plats där Tomas förmodligen trivdes bäst och alltid återkom till. Tomas var en viktig person och inspirationskälla när det bland annat gäller skidåkning för hans två yngre bröder.

När de flyttade till Umeå tog det inte lång tid innan Tomas kom efter. Han fick en dotter och bildade familj. Som delägare i företaget Interplant tillbringade han mycket tid att odla fram gran och tallplantor. Plantskolan etablerades i Hörnefors. Två döttrar till föddes under tiden i Hörnefors. Tiderna blev sämre och Tomas omskolade sig till fritidspedagog. Han jobbade på skolan i Hörnefors och som fritidspedagog uppfattades han av många som en varm och generös person. Med tiden gick flytten till Jämtland på grund av fruns jobb där också närheten till fjällen fanns. Tomas starka dragningskraft till skogen medförde att han övergick till skogsröjningsarbete, sista åren som egen företagare.

Tomas hade ett stort engagemang när det gäller döttrarnas fritidsaktiviteter, särskilt skidåkning. Mycket tid tillbringades med dem på ÖSK-området där även föreningen låg honom varmt om hjärtat. Efter skilsmässan behölls ett bra samarbete kring döttrarna.

Tomas har också alltid varit intresserad av samhällspolitiska frågor och hade en stor allmänbildning kring detta. Han började engagera sig politiskt och var under senaste mandatperioden ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Krokom. In i det sista var han starkt engagerad i skolfrågor och senaste inlägget hann inte skrivas.

Tomas uppfattades av många som en varm och generös person som med sin starka fysik inte var rädd att ta i. Han hade en teknisk begåvning och med sitt praktiska handlag kunde han inte sällan laga saker på plats.

Eva-Lena (fd fru) i samarbete med brodern Fredrik