Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Ledins enda sommarkonsert blir i Rätan

Signalen på Tomas Ledins hemsida är tydlig - det blir inga konserter under sommaren 2010. Men de hängivna fansen har faktiskt chansen att se stjärnan på hembygdsgården i Rätan.

– Vi tycker att det är väldigt stort för byn där han en gång föddes och där hans föräldrar var verksamma under tio år, säger Ingvar Haraldsson, Rätan.

På Tomas Ledins hemsida står det att: "Vi vill informera om att Tomas INTE kommer att göra några konserter under den kommande sommaren. De tidningar som påstått motsatsen är fel informerade. Tyvärr, får vi väl tillägga." Men nu kan LT avslöja att Tomas Ledin kommer att spela i länet.

– Det blir en minikonsert med Tomas Ledin och en gitarr, här på hembygdsgården i Rätan, berättar Ingvar Haraldsson, en av alla dem som engagerade i att ordna konserten.

Den 31 juli kommer Tomas Ledin till Rätan för en exklusiv spelning, den enda den gamle rockräven kommer att ge under hela sommaren. Anledningen till att det blir en spelning i Rätan är Tomas Ledins bakgrund i bygden.

Tomas Ledin tillbringade de första åren av sin barndom i Rätan. Då arbetade hans föräldrar som lärare i Rätan och i Nederhögen. Senare flyttade familjen till Sandviken. Numera är Tomas Ledin bosatt på Östermalm i Stockholm.

– Det är hans eget initiativ. Han är ute med sina föräldrar och sin övriga familj, hans föräldrar firar 60-årig bröllopsdag. Då hörde han av sig och sa att han ville uppträda och ville att vi ska ordna middagför hans föräldrar med gamla elever och gamla bekanta, så det blir en 80-90 personer som kommer att delta vid den, berättar Ingvar Haraldsson.

Platsen för sommarens enda Ledinspelning är hembygdsgården i Rätan. Där ryms det omkring 1000 personer.

– Det ryms lätt 1000 personer och vi kommer inte att ha något förköp utan folk får köpa biljett på plats. Hembygdsgården sväljer dem som kommer, säger Ingvar Haraldsson.

Det går att anta att Hembygdsföreningen, Rätans IF och bygdegårdsföreningen Norsgården nu står inför ett arrangemang som kommer att bli hågkommet i bygden och samtidigt utgör en riktig utmaning för de tre föreningarna som gemensamt tagit på sig att arrangera konserten.

– Vi drog ju i gång det här, en organisation med folk från tre föreningar, det har tagits emot väldigt positivt och det är ingen konst att få folk att ställa upp. Det pratas bara Tomas Ledin i byn, berättar Ingvar Haraldsson.

Rätanbandet The Relatives kommer att vara förband.

– Det blir lite familjestuk, men vi hoppas att det kommer många så att vi får dela det här med en stor familj, säger Ingvar Haraldsson.